Așa cum știți, campania noastră „Fii primar pentru o săptămână!”, prin care am dat șansa tuturor tinerilor din Timișoara să se înscrie într-o competiție de idei pentru dezvoltarea orașului, s-a derulat de curând. Mihai Cojocaru este cel care a avut privilegiul de a merge la vârful administrației locale și de a fi „umbra” primarului Nicolae Robu timp de 7 zile. 

Mihai are 26 de ani, lucrează pentru o companie olandeză și ne-a convins că merită să cunoască provocările administrării unui oraș ca Timișoara, printr-un proiect de revitalizare a infrastructurii urbei. Timp de o săptămână, a participat la toate întâlnirile de lucru ale primarului Nicolae Robu. 

Vizita la INCUBOXX

Vizită pe șantierul din zona Jiul (Pasajul Jiul și strada Jiul) unde a fost verificat stadiul lucrărilor de lărgire a tramei stradale.

15109431_1394771090546566_554960999611557621_n

Se verifică „unda verde” a semafoarelor pentru transportul auto de pe toată lungimea Bulevardului Liviu Rebreanu (intersecția cu Calea Șagului până în zona AEM).

Mihai Cojocaru: „Experiența de a fi primarul Timișoarei pentru o săptămână mi-a oferit șansa de a înțelege dinamica administrației publice locale și mi-a conferit o noua perspectivă asupra proiectelelor de dezvoltare a Timișoarei. Volumul uriaș de proiecte și efortul de concertare a tuturor părților interesate, dar mai ales dificultățile tehnice și hățișurile legislative sunt chestiuni care pot fi privite cu superficialitate atunci cand te regăsești în societatea civilă, dar ele primesc o cu totul altă greutate atunci când te afli în postura decidentului. 

Din punct de vedere personal, mi-as dori ca experiența trăită de mine în calitate de fost „primar al Timișoarei” să fie în egală măsură experiența tuturor tinerilor care privilegiază implicarea persoanală în proiectele comunitare. Astfel, îi încurajez pe toți tinerii bine pregătiți și stăpâni pe cunoștiințele și experiențele lor să se implice activ în schimbul de idei și proiecte cu administrația publică timișoreană, fiindcă este de datoria noastră să dinamizăm și să deschidem publicului procesul de luare a deciziilor în comunitatea noastră.

Mihai Cojocaru și-a împărtășit experiența și pe pagina sa de Facebook, într-un Jurnal de Primar. Puteți arunca un ochi aici:

Echipa Timișoara Capitala Tineretului din România a apreciat însă toate ideile foarte bune primite din partea celorlalți concurenți și nu se oprește aici cu demersurile de implicare activă a tinerilor și a ideilor acestora. Astfel, vor fi organizate sesiuni de lucru în care toate soluțiile oferite de tinerii candidați vor fi discutate. Scopul ultim este ca minimum 3 propuneri să devină realitate.

Vă mulțumim pentru entuziasm și implicare!