Parcul Castelului din Timişoara prinde viaţă şi culoare, prin creativitatea tinerilor.

La iniţiativa  studenţilor din organizaţia Facultăţii de Arhitectură- Asociaţia de la 4-, cu sprijinul echipei Cufir şi al Timişoara-Capitala Tineretului din România, una dintre cele mai mari instalaţii urbane de string art din țară se află de astăzi în Parcul Castelului- situat în centrul oraşului, în zona Castelului Huniade.

„String art” este tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn.

La realizarea și montarea ansamblului- Labirintul din Castel– au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit 10 kilometri de ață colorată, aproape 2 metri cubi de lemn și peste 1500 de cuie. Dimensiunile instalației o fac să fie în topul celor mai mari instalații de string art din România: structura măsoară 25 de metri pătrați, iar înălțimea atinge, în cel mai înalt punct, 6 metri.

Labirintul din Castel este primul pas al unei inițiative complexe- Animă-un parc!”, prin care, sub egida programului Timișoara-Capitala Tineretului din România, ne dorim revitalizarea mai multor spații urbane din oraș. Totodată, îi încurajăm pe tinerii cu idei de transformare a orașului, să ni se adreseze.