Timișoara – Capitala Tineretului din România vă invită sâmbătă, 17 septembrie, la CheckART– un eveniment de street art unic în Timişoara, sub forma unui spectacol de pantomimă, muzică, magie, teatru şi pictura 2D, în care actul artistic va fi interpretat de mimi, bufoni, statui vivante, și statui care levitează.

Ora 15:00 Piața Unirii: pe muzica lui Antonio Vivaldi, patru statui vivante interactive vor interpreta rolurile Anotimpurilor, iar trei statui vor levita timp de două ore şi jumătate. Pentru prima data în ţara noastră, printr-un număr extraordinar de magie, coordonat de magicianul Lorenzo Cristian, timişorenii vor putea admira o statuie dublă care levitează.
Piața Libertății: O altă noutate pentru România este că printr-o tehnică de pictură 2 D, mai multe persoane vor fi pictate şi vor ieşi din tablouri, oferind efecte vizuale deosebite.

Ora 17:30: Pe ritmuri de muzică franţuzească, atmosfera din cele două pieţe va deveni mult mai dinamică, publicul va interacţiona cu personajele. În Piaţa Libertăţii, trei cupluri de mimi vor interpreta poveşti de dragoste cu năbădăi , iar trei bufoni vor interacţiona cu oamenii şi îi vor introduce pe spectatori în atmosfera de spectacol.