Centrul pentru Strategii de Dezvoltare a Tineretului a desfășurat în perioada Mai – Octombrie 2016 proiectele CURSA CULTURALĂ 2016 , INVESTEȘTE ÎN TINE(RI) , LIBER LA VORBIT , SAY NO TO HATE SPEECH.

Proiectul “Cursa Culturală”

Acest proiect și-a propus să le ofere tinerilor timișoreni şansa de a-şi redescoperi oraşul şi, ȋn acelaşi timp, de a se distra alături de persoane noi, ȋn ȋncercarea de a găsi “comoara culturală a Timișoarei”.

Totul a fost făcut pe baza unor indicii, ghicitori si jocuri.

Aceste exerciții și jocuri le-au pus la incercare creativitatea, inteligenta si spiritul de echipă.

Află mai multe aici: cursa.csdt.ro

Proiectul “Say No to Hate Speech”

Proiectul “Say No to Hate Speech” a reprezentat implementarea la nivel local a campaniei internaționale de combatere a discursului instigator la ură prin folosirea principiilor de bază și a valorilor promovate de aceasta, însă adaptată la contextul și nevoile locale.

Află mai multe aici: nohate.csdt.ro

Proiectul “LIBER LA VORBIT”

Proiectul “LIBER LA VORBIT” a presupus organizarea de ateliere de oratorie, discursuri improvizate, tehnici de argumentare, gândire structurată precum și tehnici de bază de dezbatere.

Proiectul a vizat dezvoltarea  personală și profesională a tinerilor prin implicarea lor ca și participanți activi în cadrul atelierelor ce urmează a fi desfășurate, folosindu-se metode de educație non-formală.

Află mai multe aici: liberlavorbit.csdt.ro

Proiectul “INVESTEȘTE ÎN TINE(RI)”

Proiectul “INVESTEȘTE ÎN TINE(RI)” a avut ca temă pregătirea tinerilor pentru piața muncii, i.e. înzestrarea tinerilor cu instrumente care sa le permită sa facă o alegere bine fundamentată (responsabilă) în ceea ce priveste pregătirea și orientarea către o anumită carieră.

Proiectul a vizat dezvoltarea  personală și profesională a tinerilor prin implicarea lor ca și participanți activi în cadrul atelierelor ce urmează a fi desfășurate, folosindu-se metode de educație non-formală.

Află mai multe aici: investeste.csdt.ro

 

Proiectele au fost finanțate de către Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

 

Proiectul au fost înscrise în calendarul de activități al programului Timișoara – Capitala Tineretului din România 2016.