Zeci de personaje de poveste din România şi din afara ţării au animat centrul Timişoarei în cadrul CheckART Carnaval: primul festival de artă stradală din Timişoara făcut de tineri pentru comunitate. Timişorenii au fost şi ei invitaţi să se costumeze şi să facă parte din spectacol.

Weekendul 31 martie-1 aprilie a adus în Piața Unirii și Piața Libertății un spectacol stradal complet de: pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2 D, jonglerii cu foc, sau acrobaţie. Actul actul artistic a fost interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de tineri voluntari din cadrul programului Timişoara-Capitala Tineretului din România.
De asemenea, în spectacol au fost incluşi şi mai mulţi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii au jucat rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, sau statui care levitează.
Pe lângă personajele de poveste, impresionante au fost picturile realizate de tinerii artiști prin tehnici speciale 2D. Practic, mai multe persoane au fost pictate, confundându-se cu pânza tabloului și oferind efecte vizuale deosebite. Ulterior, „tablourile umane” au dansat mai multe stiluri, printre care: vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.
În permanență cele două piețe au fost animate de mimii și bufonii care au interacționat cu trecătorii.
Finalul celor două zile a fost marcat de jonglerii, spectacole cu foc și numere pirotehnice.
CheckART Carnaval este o acţiune organizată de tineri, în cadrul Timisoara-Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, angajat al Operei Naţionale din Timişoara, cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Timiș, Primăriei Municipiului Timișoara și Băncii Comerciale Române. Prima ediție CheckART a avut loc pe 17 septembrie.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest spectacol de artă stradală: voluntarilor echipei Timișoara-Capitala Tineretului din România, trupei  Pyraessence; Fusion Art- elevi ai Liceului de coregrafie și artă dramaturgică Octavian Stroia din Cluj-Napoca; trupei Famous; Foolosophy Entertainment; atelier T’esha by Diana Tătucu; elevilor Colegiului de Artă Ion Vidu din Timișoara- secțiile teatru și coregrafie; elevilor Liceului de Arte Plastice din Timișoara, coordonați de prof. Mihaela Popescu; make-up: Patricia Ilia, Diana Harja, Andreea Gal, Manuela Gheorghe, Nuți Chelaru, Iulia Sîrbu Herbi.